top of page
HONDSDOL_LOGO_ZW_.png

Iedere hond heeft

een verhaal!

REISVERSLAGGEVERS

Voor ZTalks en TUI Nederland gingen we samen een week naar het eiland Sal op Kaapverdië. Met als opdracht het nieuwe hotel Hotel Melia Llana en het eiland te scouten en ondernemers werkzaam op het eiland te interviewen over hun leven op Sal. 

ONS VERSLAG

INTERVIEWS

interview-noy-helio04.jpg

Noy Singer & Helio Gomes

In Nederland hadden we al contact gelegd met Noy, een Nederlandse dame die na een stage daar haar hart heeft verloren aan het eiland en de mensen. Zo wisten wij dat ze werkt als freelance gids en dat ze in haar vrije tijd donaties verspreidt onder de minderbedeelde mensen op het eiland. Noy heeft grote dromen en plannen voor een betere wereld. Haar vriend Hélio, een ambitieuze Kaapverdiaan, heeft als kunstenaar, ontwerper en fotograaf zijn weg ook op het eiland gevonden.

interview-herbert-chez-pastis01.jpg

Chef Herbert W. Fino, Restaurant Chez Pastis

Op aanraden van de piloot, die ons een kijkje in de cockpit gunde tijdens de vlucht naar Sal, dineren we bij Chez Pastis. Een heel klein restaurant in de plaats Santa Maria, slechts plaats voor zes tafels. Het restaurant staat bijzonder goed aangeschreven, er zijn twee shifts per avond en een tafeltje bemachtigen kan een uitdaging zijn. Onze toffe TUI reisleidster is het gelukt!

Bij Chez Pastis kun je heerlijk eten en de sfeer is goed. Na sluitingstijd voert Herbert de zwerfhonden die op straat leven en ook zij krijgen kwaliteitsvlees te eten!

interview-paola05.jpg

Paola Mariani, Viveiro Botanische tuin Santa Maria

We ontmoeten Paola voor een interview in de botanische tuin Viveiro.

Een oase op het eiland Sal. Hier groeit alles wat er op het eiland zou kunnen groeien als het regent.

Samen met haar man Camilo werkt ze hier en runnen ze onder andere Pacha Mama. In Santa Maria runt Paola een yoga school. We maken meteen van de gelegenheid gebruik voor een interview en fotoshoot over/met hun hond Verde.

bottom of page