top of page

Zestien pootjes


Met mijn hond liep ik laatst op het strand van Wijk aan Zee. Er liepen ons vijf hondjes en twee dames tegemoet waarmee we even gezellig hebben staan babbelen. Pas na een tijdje had ik door dat bij één van de twee vrouwen een heuse papegaai op de schouder zat! De eigenaresse blijkt in Amsterdam te wonen met haar vier honden, drie valkparkieten, een Pyrrhura en sinds kort papegaai Rocky. Ze wonen naast het Westerpark waar we een paar dagen later een Hondsdol & Co evenementje hebben gepland. Tuurlijk wil Nicy wel meewerken. Toeval bestaat niet zeggen wij.

Op de afgesproken dag komt Nicy aanlopen met haar vier lieve honden. Correctie, drie lopen er. Pluk van zestien jaar zit lekker in een buikzak en kijkt om zich heen. Ze is een mix van twee soorten Jackrussell. Rocky heeft ze thuis gelaten, dit was al een kermis genoeg. :-)

Nicy heeft altijd al honden gehad, in eerste instantie steeds eentje. Sinds een aantal jaren heeft ze twee of meer honden in huis en nu dus zelfs vier. Dan tellen we de oppashonden, die ze regelmatig over de vloer heeft, voor het gemak even niet mee.

Touché, een bruin mixje uit Roemenië, is vier en een half jaar. Zij is naar Nederland gekomen toen ze ongeveer vier maanden was. Ze was enorm bang voor alles, maar dat gaat gelukkig steeds beter.

Norrit is een drie en een half jaar oud Schnautzertje uit Spanje. Haar naam heeft ze vast aan haar donkere vachtkleur te danken. Nicy hielp een keer mee op Schiphol om kratten met asielhonden te sjouwen toen ze te horen kreeg dat er een nest puppy's onderweg was waar zij er eentje van zou krijgen. Als dat maar goed zou gaan met Touché! Toen Norrit was aangekomen, zat ze in een snel geregelde kinderbox. En Touché? Die zat naast de box en lebberde de kleine enthousiast af.

Last but not least is Pupke, een anderhalf jaar jonge Foxterriër, ook uit Roemenië. Nicy deed via de website van de vereniging voor opvang van asielhonden een donatie toen ze een foto van Pupke zag. Die stond pas een klein uurtje op de website. Nicy was meteen verkocht.

Nicy is helemaal gek op haar dieren, ze heeft alles over voor haar ‘allesies’. Op vakantie gaan is een uitdaging. Maar met een beetje passen en meten lukt het iedere keer weer om de hele beestenboel in de auto te krijgen.

2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


HONDSDOL_LOGO_ZW_.png

Iedere hond heeft

een verhaal!

bottom of page