top of page

Annetje, Pepper & Edje


Edje en Pepper wonen samen met vrouwtje Annetje in een oude boerderij in het pittoreske Diever. De boerderij is tevens een B&B en alle gasten worden hartelijk begroet met enthousiast gekwispel.


Schapendoes Edje, met grijs-zwarte vacht en prachtige grote bruine ogen, werd door Annetje opgehaald bij de Sprengelberg kennel in Nijverdal. Edjes vader was zelfs Amerikaans kampioen. Toen Edje thuis kwam was ze (Edje is een meisje!) bang voor schoenen en ze beet in iedereen’s schoenen, ook die van de gasten. Iedereen moest dus de schoenen uit doen bij binnenkomst en op een hoge plek zetten. Gelukkig heeft Edje dit afgeleerd, maar veel gasten zetten nog steeds hun schoenen veilig op een hoge plek. Edje is een echte does, heel alert.


Annetje loopt elke dag met haar honden in het bos. Van te voren zet ze een wandeling uit maar onderweg verandert dat weleens omdat het bos zo mooi is. Dan verdwalen ze weleens zo erg, dat Annetje zegt: 'Edje; kijk niet zo stom, doe wat!' En dan leidt Edje ze het bos uit.


Annetje adopteerde Cocker Spaniël Pepper uit een asiel in Hongarije. Dat was helemaal niet gepland, maar het gebeurde als volgt: Annetje was met een vriendin op bezoek in Hongarije, waar de dochter van haar vriendin in een asiel werkt. Ze wilde geen hond uit een asiel, ze vond het eng, en dacht dat met alle honden in het asiel wel iets mis moest zijn. Maar…. Pepper koos Annetje uit: ze stond tegen het hek aangeplakt en keek Ann aan, zo van: 'Haal me hier uit!’ Ze smolt ter plekke voor deze knapperd met z’n lichte vacht en zielvolle ogen.


Met de auto zijn ze in een keer naar Nederland gereden, gelukkig ging dat goed met Pepper. Hij vond alles goed en heeft onderweg veel geslapen. Pepper had helaas een trauma en was erg bang voor plotselinge armbewegingen. Om dit af te leren heeft Annetje veel zwaai bewegingen met haar armen gemaakt en vervolgens een snoepje gegeven aan Pepper om een positieve associatie er aan te verbinden. En het heeft geholpen! ‘Pepper is net peper,’ zegt Annetje, ‘hij houdt van snoepjes stelen, keukenkastjes leegruimen en uit de tuin ontsnappen.’ Edje is thuis veel rustiger en geniet graag van lange dutjes en struinen door de tuin.


Met z’n drietjes hebben ze het goed!

25 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


HONDSDOL_LOGO_ZW_.png

Iedere hond heeft

een verhaal!

bottom of page