top of page

Stichting Djimba


Twee Chinese naakthonden en een mix Chihuahua op de Open Dag van de Nederlandse Greyhound Club? Ja, natuurlijk!

Betty is het trotse baasje van Mimi, Isis en Pinky. Thuis hebben zij en haar man Fred nog twee katten en negen (!) honden: een Duitse herder, vier greyhounds, twee podenco’s, een mopshond en nog een Chinese naakthond. Zij vangen namelijk oude, zieke en/of gehandicapte honden op via hun Stichting Djimba. Wij zijn al snel onder de indruk van haar liefde voor dieren en de commitment waarmee zij hun leven in dienst van dieren stellen. Ze zijn voor de dieren zelfs naar Duitsland verhuisd om meer ruimte te hebben.

Isis (zonder tuigje en met wat langer haar) is al dertien jaar. Ze was vijf jaar toen ze bij Betty en Fred kwam wonen. Tijdens workshops die Betty geeft, fungeert zij vaak als 'leenhond'. Ziet u het al voor zich: grote, stoere kerels die met zo’n kleintje rondlopen?

Pinky is negen jaar. Haar achterpootjes zijn misvormd, maar ze stiefelt desondanks prima door het leven. Tijdens het interview gaat ze er zelfs een paar keer bijna vandoor!

De jongste telg is Mimi van twee jaar, die ten tijde van het interview net een week bij de roedel is. Ze kijkt nog een beetje angstig, maar wij zijn er van overtuigd dat zij zich snel zal thuis voelen.

Betty staat met grote regelmaat op beurzen en evenementen om geld in te zamelen voor hun goede doel en om te laten zien dat elk dier een tweede kans verdient. En mensen zoals zij zetten wij graag in het zonnetje!

7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


HONDSDOL_LOGO_ZW_.png

Iedere hond heeft

een verhaal!

bottom of page