top of page

Lotje en haar beestenboel


Franse buldog Truus van vijf jaar is het enige dier bij Lotje en Robert zonder rugzakje. Alle andere dieren hebben bij hen een tweede thuis gevonden. Naast vier honden leven er zes katten, meerdere kippen, zeven konijnen, drie cavia’s, twee papegaaien, een geit, een schaap en een gerbil.

Truus is trouwens een zusje van Lola (zie interview met baasje Tjimmy).

Lotje wilde altijd al een Franse buldog hebben. Toen ze naast alle dieren ook nog voor haar broer ging zorgen, was de combinatie snel gemaakt: het vervullen van een eigen wens die tevens als afleiding voor haar broer in te zetten is.

Op de foto zien we verder Arie, een vijftienjarige blinde poedel uit Lanzarote die pas twee weken bij hen is. Hij liep op straat en was op sterven na dood. Hij heeft een kogel in zijn rug, maar we willen eigenlijk helemaal niet weten wat die arme schat allemaal heeft meegemaakt.

Franka (uit Spanje) is vernoemd naar een vriend met een hazenlip. Deze mooie dame van ongeveer vijf jaar heeft die namelijk ook. Ze hebben haar DNA laten onderzoeken die bevestigde dat ze een volbloed Yorkse terriër is. En extra bijzonder is dat ze volledig goud gekleurd is. Franka heeft last van narcolepsie, ze kan te pas en te onpas in slaap vallen.

En dan is er nog Einstein, een naakthond mét haar. Hij is snel bang. Hij zat de eerste negen maanden van zijn leven in een hokje in Zwitserland. Ondanks dat hij nu tien jaar is, is hij daar nooit helemaal overheen gekomen.

Lotje en haar man vangen al dertig jaar dieren op. Ze werkt in een dierenwinkel en heeft een poezen verzorgingsbedrijf. Vroeger had ze zelf een dierenwinkel. Het verzorgen van dieren, en nu ook haar broer, zit simpelweg in haar DNA.

Ze heeft in de loop der jaren geleerd dat je van alles kunt houden, hoe oud en hoe beschadigd ook. Afscheid nemen van de dieren hoort ook bij het leven. Frappant genoeg worden de meeste dieren ouder dan verwacht. Dat kan ook niet anders door de goede zorgen die ze liefdevol krijgen.

1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


HONDSDOL_LOGO_ZW_.png

Iedere hond heeft

een verhaal!

bottom of page