top of page

Lillyfee & Malibu


Lillyfee is een teefje met inmiddels de respectabele leeftijd van vijftien jaar. Ze was ongeveer vijf jaar toen ze als rescuehond vanuit Turkije in het leven van Ulrike kwam. Ulrike wilde heel graag een hond, ze was opgegroeid met de jachthonden van haar vader, maar had nooit een eigen hond gehad.

Eerlijk gezegd was Lillyfee niet haar eerste keuze, want ze was op zoek naar een zwart/wit hond. Een vriendin echter wees haar op Lillyfee, omdat de gelijkenis tussen hen zo groot was: beiden hebben lange benen en blond haar. Tja, daar valt geen speld tussen te krijgen.

Ulrike heeft haar engelengeduld moeten toepassen om angstige Lillyfee te laten wennen aan het leven in de grote stad. Ze durfde geen enkele brug te passeren en dat is best lastig met al dat water. Gek genoeg voelde ze zich wel meteen veilig in het mandje op de fiets. Ze werd zelfs een beetje ondernemend. Als je in de stamkroeg van je baasje een snoepje kunt krijgen, voordat zij überhaupt de fiets heeft kunnen stallen, wie zou die kans niet aangrijpen?

Het was best een uitdaging voor Ulrike om een hond te nemen, wonend in de binnenstad van Amsterdam en met een fulltime baan als productmanager, waar ook nog veel zakenreizen mee gemoeid waren. Haar ex moedigde haar echter aan om haar langgekoesterde wens in vervulling te laten gaan en een hond te nemen. Lillyfee hielp Ulrike om een betere privé/werk balans te vinden. In 2009 besloot ze om zich te gaan verdiepen in het gedrag van honden. Helaas nam Ulrike’s leven in 2012 een drastische wending toen zij te horen kreeg dat ze kanker had. Ze besloot het roer volledig om te gooien, haar hart te volgen en in 2014 startte ze met haar eigen bedrijf Dogrelate.

Twee jaar geleden kwam labrador mix Malibu (toen drie jaar) in hun leven. Ulrike was helemaal niet op zoek naar een tweede hond, maar een kennis liet haar foto’s zien van deze knapperd uit Roemenië en Ulrike was verkocht. Ze wilde groeien als trainer en wist dat Malibu hiervoor een mooie uitdaging zou zijn: ze had hem nog niet ontmoet en hij kende alleen het leven op straat.

Toen ze hem ging ophalen bij het asiel in Duitsland was hij net uit zijn hok ontsnapt en zat bij de ingang, alsof hij op haar wachtte. Toeval bestaat niet, zeggen wij.

Malibu is de perfecte samenwerkingspartner voor Ulrike bij puppytrainingen: door zijn kalme uitstraling leert hij zowel honden als hun baasjes om kalm en assertief te blijven.

Wij zien een mooi trio, dat inmiddels in een fantastisch huis aan de Amstel in Ouderkerk aan de Amstel woont. De onvoorwaardelijke liefde tussen mens & hond straalt van hen af.

3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


HONDSDOL_LOGO_ZW_.png

Iedere hond heeft

een verhaal!

bottom of page