top of page

Duke & Jazz


Marleen heeft ons via een Facebook suggestie gevonden. Kijk, daar worden we blij van! Ze is zelfs zo enthousiast over Hondsdol & Co, dat ze haar moeder Sini heeft meegenomen, zodat die gezellig mee met de ‘kinders’ op de foto kan gaan.

Duke is een Podenco van twee en een half jaar oud. Hij is door iemand als pup meegenomen uit Tunesië en al snel bij de DOA afgegeven. Ze kreeg hem toen hij pas zeven maanden jong was. Een echte stuiterbal die wat dominante trekjes kan vertonen, waardoor Marleen er soms haar handen vol aan heeft.

Om een voorbeeld te noemen. Vlak voor het examen vervolgtraining 1 bij Hondenschool de Gabber, wist snelle Duke een konijn te pakken en ging er op gepaste afstand triomfantelijk mee zitten spelen. Marleen liep ietwat onzeker naar de examinatoren, met riem, maar zonder hond. Er moesten heuse afleidingsmanoeuvres aan te pas komen om Duke’s aandacht te herwinnen, want zeg nou zelf, levend speelgoed is toch het allerleukste? Het geschrokken, maar verder ongedeerde konijn, koos toen snel het hazenpad. Het examen kon beginnen. En nu komt de grap. U raadt het vast al: Duke werd 2e van de examenklas! Marleen was supertrots op haar doerak.

Toen wij Marleen spraken in het Westerpark was lieve Jazz net een week bij haar. Hij is ongeveer anderhalf jaar oud en komt uit een Spaans asiel (via stichting Resanito). Wij hadden nog nooit een albino hond gezien en vinden hem prachtig. De dag voor onze afspraak was hij op het strand geweest en voor het eerst los gelaten. Even leek het erop dat hij het op een rennen zou zetten, maar kwam gelukkig weer terug bij zijn baasje.

Wij zien veel liefde van Marleen en oma voor de honden. A happy family.

5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


HONDSDOL_LOGO_ZW_.png

Iedere hond heeft

een verhaal!

bottom of page