top of page

Wopke, de zeilhond


Anja stapt aan boord van de Ratatouille, de zeilboot van haar zusje Linda en haar man Jan Willem. Ze hebben een vaste plek in de jachthaven van Sint-Annaland aan de Oosterschelde in Zeeland.

'Die avond ontmoet ik tijdens het borrelen Ineke, haar man Edu en hun puppy Wopke. De kleine is pas vier maanden oud en rent blij door het restaurant, wat eigenlijk niet de bedoeling is, maar wie kan zo'n knapperd nou tegenhouden. Met Ineke raak ik in gesprek, het onderwerp honden wordt al snel aangesneden. Niet zo gek ook als je bedenkt dat ze al haar hele leven honden heeft gehad.

Toen Ineke klein was hadden ze een langharige teckel, Alex, die achttien jaar oud is geworden! Edu en zij zijn tweeënveertig jaar getrouwd. Hun eerste hond samen was een bastaard, Sjefke. Daarna kwam Bor, die leek op een zwarte keeshond mix border collie. Bor was meer dood dan levend bij een vuilnisbak gevonden. Na een twee jaar "pauze" gingen ze wederom voor de bijl, ditmaal werd het een boerenfox met lang haar, Daan genaamd.

Zoals vele baasjes kunnen bevestigen, blijft het bloed toch kruipen waar het niet gaan kan. Een nieuwe hond leek na het overlijden van Daan onontkoombaar, ook al beseft het echtpaar dat ze inmiddels al wat ouder zijn.

Wederom een bastaard pup zou het worden, uit Nederland. In Friesland vond Ineke een kruising tussen een Spaanse waterhond en een schapendoes, dat leek haar een mooie mix.

De kippen die in hun tuin rondscharrelen, blijken naast granen vooral ook een voorkeur voor de prachtig bloeiende hortensia's te hebben. En zo gebeurde het dat de kippen naar Friesland verhuisden en Wopke naar Halsteren.

Ineke en Edu zijn fervent zeilers. Ze prijzen zich bijzonder gelukkig dat Wopke dol is op water. Met haar vier maanden doet ze het geweldig op de boot. Windkracht vier, scheef hangen met de haren in de wind, kom maar door. Ze vindt het allemaal prachtig!

Inmiddels is ze al drie keer in het water gevallen en laat zich dan met de haak uit het water vissen. Je zou denken dat een gewaarschuwd hond voor twee telt, maar niets is minder waar: ze schudt zich uit en gaat vrolijk verder alsof er niets gebeurd is.

Geen Spaanse, maar een echte Zeeuwse waterhond.

2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


HONDSDOL_LOGO_ZW_.png

Iedere hond heeft

een verhaal!

bottom of page