top of page

Waterhond


De rasnaam van Doodle (twaalf en een half jaar) zou zomaar voor kunnen komen in een volgend Groot Dictee der Nederlandse taal: Nova Scotia duck tolling retriever. Heeft u meegeschreven? Deze stoere dame is al sinds pup bij Miranda. Ook voor hen geldt: twee handen en twee pootjes op één buik.

Miranda wilde graag een hond die makkelijk mee zou kunnen naar restaurants, op de fiets en mee bootje varen. Niet te groot maar zeker niet te klein.

Na een ernstig auto ongeluk op vakantie, waarbij haar toenmalige vriend helaas overleed, had Miranda een lange revalidatie weg te gaan. Ze ging steeds vaker wandelen en zo ontstond het idee om een hond te nemen.

Thuis loopt er nog een hondje rond (free) Wifi, een Maltezer leeuwtje. Die is op het moment van het interview gezellig aan het logeren bij een buurmeisje.

Miranda was op een dag aan het fietsen met Doodle in de fietskrat toen er een wit hondje naar hen toe rende. Miranda stopte en verwachte er een oudere dame in een scootmobiel achteraan. Maar de dame bleef uit. Wifi bleek wel gechipt maar was niet geregistreerd. Na een jaar op de website van Amivedi te hebben gestaan, zonder dat de vorige eigenaar zich melde, besloot Miranda dat Wifi nu officieel bij haar hoorde.

Haar huidige vriend is meer een poezenmens. Die zit dus nu mooi ‘opgescheept’ met twee honden. Gelukkig gedraagt Wifi zich als een kat, dat compenseert een klein beetje.

Miranda werkt veel vanuit huis voor haar bedrijf Confriends, dat is ideaal te combineren met het hebben van honden.

Doodle is nautisch aangelegd. Toen ze nog pup was ging Miranda voor drie maanden naar Bonaire. Er bestond geen twijfel over dat Doodle wel of niet mee zou gaan. Stel je eens voor dat je elke dag de zee in kunt gaan, lekker op zoek naar steentjes of koraal. Dat zoeken heeft zich in Nederland voortgezet: je kunt heus in een bootje op de Amsterdamse grachten zitten, dan zelf een bal in het water laten vallen en erachteraan springen. Er stond op de kade zelfs een man al zijn broek uit te trekken om Doodle te redden. Maar die kwam triomfantelijk boven water, met uiteraard de bal in haar bek. :-)

4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


HONDSDOL_LOGO_ZW_.png

Iedere hond heeft

een verhaal!

bottom of page