top of page

Vriendelijke Stanley


Stanley ligt braaf in zijn mand, genietend en kijkt vanonder zijn deken toe hoe zijn baasje Michela de lekkerste gerechten maakt in de keuken van het Towpath Café, aan het Regent’s kanaal in Londen. Stanley vergezelt Michela doordeweeks als zij aan het werk is, in het café van haar moeder en hij krijgt veel aandacht van bekenden en voorbijgangers. In de weekenden is hij meestal bij haar vriend, want dan kan het echt topdrukte in het café zijn.

Stanley is een vriendelijke tweeëneenhalf jaar jonge Whippet, die zich goed heeft aangepast aan zijn omgeving.

Het grappige is, Michela is opgegroeid met grote honden en toen ze zelf een hond wilde, was een Whippet wel de laatste hond die ze zou willen hebben. Het beeld wat ze van dit soort honden had was namelijk dat ze zenuwachtig zijn en ze vond ze te mager. In haar vorige relatie echter was de Whippet de familiehond en toen besloot ze dat het haar eigenlijk niet uitmaakte wat voor ras het zou worden, als ze maar een hond zou hebben.

Stanley is haar eerste eigen hond en echt haar maatje. In principe luistert hij goed, maar soms gaat hij aan de wandel langs het kanaal. En omdat ze tijdens de drukte hem niet altijd goed in de gaten kan houden, is het wel eens voorgekomen dat hij te ver weg liep. Wat dan gelukkig volgde was een telefoontje van iemand die Stanley gevonden had en vervolgens weer veilig terug bracht.

Een paar dagen geleden had Stanley zijn eerste watermoment! Zijn bal was in een ondiep meertje terecht gekomen en Michela stapte het water in om de bal te pakken. Vanaf de kant gilde Stanley moord en brand en besloot na enige aarzeling om ook het water in te komen, om bij zijn baasje te zijn. En wat er toen gebeurde? Stanley, die eigenlijk niet zo’n stoer hondje is, vond het best gaaf.

2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


HONDSDOL_LOGO_ZW_.png

Iedere hond heeft

een verhaal!

bottom of page