top of page

Ventje MC Doodle, a.k.a. Wonderdog


Waar denkt u aan bij de naam Ventje? Aan een lief, aaibaar, klein schattig en speels hondje. Toch? Dat klopt grotendeels bij deze lieve Labradoodle van zeven jaar, hij is alleen iets groter dan zijn naam doet vermoeden, een echte Vent zeg maar. Ventje (voluit Ventje MC Doodle) is als puppy uit Amerika gekomen en is vernoemd naar zijn vader, die Guy heet.

We worden door Tein Lucasson en Ventje gastvrij ontvangen in de studio en kijken onze ogen uit naar de prachtige en originele doeken die er hangen van zijn werk L'animorphe.

Ventje was de inspiratiebron voor dit geweldige project, waarbij foto’s van je lievelingsdier worden ‘gemorphed’ in een digitaal portret en op een canvasdoek worden afgedrukt. Met een knipoog naar de grote meesters. Tein is pas een jaar hiermee bezig en is bijzonder succesvol. Over de hele wereld wordt er enthousiast op zijn werk gereageerd. Wij zijn in inmiddels ook GROOT fan.

Tein en Ventje zijn zo goed als onafscheidelijk. Maar soms is het moeilijk om als ondernemer voldoende tijd voor je hond te maken, daar weet Ilse alles van, dus gaat Ventje een paar keer per week met de uitlaatservice van Meneer de Hond mee. Hij vindt het geweldig! Lekker gek doen met je maatjes en je uitleven, dat is precies wat een hond in de stad nodig heeft. En, niet geheel onbelangrijk, er loopt sinds kort ook een heel leuk jong teefje mee. Waar Ventje volledig, hals over hondenkop, compleet verliefd op is geworden.

Ventje komt niets te kort, hij krijgt veel aandacht van de buurt en er komen zelfs kinderen langs om met Ventje te spelen. Daar is deze lieve krullenbol altijd voor in. Op zaterdagochtend naar de markt gaan heeft hem zelfs een heuse schare trouwe adoptie oma’s opgeleverd.

Natuurlijk heeft hij ook een ‘gebruiksaanwijzing’. Hij kan namelijk enorm eigenwijs zijn en lijkt soms over alles te willen onderhandelen. 'Moet ik bij je komen of mijn bal ophalen? Dat is prima baas, maar dan wil ik wel een snoepje, of een aai over mijn buik.'

* In memoriam: Helaas is Ventje op 3 februari 2019, veels te vroeg, overleden. Mocht je meer over Ventje en zijn geweldige leven willen weten: hij heeft een eigen Facebook page.

4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


HONDSDOL_LOGO_ZW_.png

Iedere hond heeft

een verhaal!

bottom of page