top of page

Terror Guus


Hoe komt een ruwharige dwergteckel pup van vier maanden aan deze bijnaam?

Lees dan snel verder!

Tijdens een familie fotoshoot in Den Helder ontmoeten we Guus, geboren op 15 april 2017 in Enkhuizen, prominent lid van de familie Riezebos, bij baasjes Kees en Marina.

In eerste instantie hadden ze de naam Fons in gedachten, maar uiteindelijk werd het Guus. Hun kleinzoon heet Luuk en hier gaat het dan mis. Guus wordt Luuk genoemd, Luuk wordt Guus genoemd en Luuk noemt Guus gewoon Fons. Voor het gemak. :-)

Gezellig gaat Guus mee als we met de hele familie voor de fotoshoot via de duinen naar het strand van Den Helder wandelen. Vanwege zijn pup-status mag hij nog niet veel lopen en eigenlijk al helemaal niet in mul zand een duin op rennen. Maar houd die eigenwijze rakker dan maar eens tegen. Dat is als de kat op het spreekwoordelijke spek binden.

Overal gaat hij mee naartoe. Zijn eerste grote event heeft hij al meegemaakt: SAIL Den Helder. Genietend vanuit een tasje alle terrasjes afstruinen. Wat een gezelligheid!

Bij een bezoek aan de dierenarts voor zijn eerste prik, legde de beste man uit dat honden op drie verschillende manieren kunnen reageren op een prik. Namelijk: niet, een beetje jammeren of als een mager speenvarken tekeer gaan. U raadt het al: Guus ging voor optie drie.Hij zette het op een gillen, alsof hij in een ware doodstrijd verwikkeld was.

We vergeten bijna terug te komen op zijn bijnaam!

Tijdens de eerste maand samen merkten ze dat Guus graag zijn kleine tandjes overal in zet, inclusief (en misschien wel vooral in) hun voeten. Volgens Martin Gaus moet je dit gedrag dan 'gewoon' negeren. Maar iedereen die wel eens een pup heeft ontmoet, kan weten dat die kleine rakkers belachelijk scherpe tandjes hebben.

Gelukkig hadden Karina en Kees hier al snel iets op bedacht: de rubberlaarzen werden uit de schuur gehaald. Zie ze elke avond eens zitten op de bank met de rubberlaarzen aan, gezellig met een glaasje wijn erbij! Als dat geen creatieve oplossing is?!

3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


HONDSDOL_LOGO_ZW_.png

Iedere hond heeft

een verhaal!

bottom of page