top of page

Rocco, de – ik vergeet nog wel eens dat ik een hulphond ben – hond

Bijgewerkt op: 17 aug. 2020


Een hond met een eigen Facebook pagina? Ja mensen, Bianca en Jan zijn zo dol op hun lieve hond Rocco (vijf jaar), die heel stoer door henzelf als hulphond is getraind, dat ze hem eren met een eigen pagina*.

Met negen weken oud kwam hij al in hun gezin. Chica, hun Jack Russell teefje is behoorlijk dominant, dus moest een hulphond het tegenovergestelde zijn. Met Rocco is dat zeker gelukt: een onderdanige sukkel die blij en zorgeloos door het leven gaat. En regelmatig vergeet dat hij een hulphond is, want spelen en gek doen is heel leuk en hoezo mag ik geen aandacht van mensen krijgen als ik aan het werk ben?

Gek genoeg kreeg Bianca een hulphond niet vergoed door de zorgverzekeraar, maar met behulp van "Clowdfunding” en begeleiding vanuit Hulphond Nederland is het toch gelukt.

Trainen kost tijd, veel tijd, vooral als je hond ook doorgaat met spullen brengen terwijl je hem geen commando hebt gegeven. Zo zat Claudia eens op de bank, omringd door sokken, telefoon, sleutels, etc. Probeer dan maar eens je lachen in te houden en je hond te negeren. Of de ritsen van je laarzen die te pas en onpas omlaag worden getrokken, ook als je in een coachingssessie met een cliënt zit. En welke hond bedenkt het nou om midden in de nacht zijn baasjes te gaan bellen? Toen ze opnamen hoorden ze alleen gehijg. Later zagen ze op de beltoets van de telefoon in de huiskamer de perfecte afdruk van een hoektand.

* In memoriam: Rocco is helaas veel te vroeg overleden, op 27 mei 2019. Hulphond Katya heeft de ondersteuning overgenomen.

3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


HONDSDOL_LOGO_ZW_.png

Iedere hond heeft

een verhaal!

bottom of page