top of page

Puna & Petra


Puna is, zoals haar baasje Petra zegt: 'een product van incest tussen broer en zus, omdat broer niet van zijn zus kon afblijven.'

Petra was helemaal niet van plan om een hondje te nemen, ze had namelijk al drie katten, maar een kennis van haar bleef aandringen dat er in het nest wat zij had een zwart hondje zat dat voor haar was, zonder twijfel.

Na drieëneenhalve week van aandringen ging Petra toch maar eens een kijkje nemen. Puna zat met nog een paar pups in een doos en klom als enige de doos uit. Daarbij viel ze met haar kopje op de grond en schudde toen even van verdwazing. Vervolgens rende ze op Petra af, ging op haar voeten zitten en keek omhoog zo van: 'wij hebben een deal hè?.'

Dit is inmiddels vijf jaar geleden en Puna en Petra zijn dikke maatjes. Puna vergezelt Petra zoveel mogelijk tijdens haar werk als o.a. fotograaf en daarbij fungeert Puna dan regelmatig als een mediator; ze zorgt voor een relaxte en ontspannen sfeer.

Het bevalt Petra prima om een hond in de stad te hebben, het dwingt haar om pauzes te nemen, de deur uit te gaan en dan gaan ze regelmatig naar bijvoorbeeld het Amsterdamse bos of het strand.

De vaste oppas vindt het wat minder als Petra en Puna veel bij elkaar zijn. Als hij een week niet heeft opgepast, belt hij zelfs op om te vragen wanneer Puna weer eens komt. Maar van het nemen van een eigen hond wil hij niets weten. Het is vast omdat Puna zo enorm lief, enthousiast en gemakkelijk is.

2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


HONDSDOL_LOGO_ZW_.png

Iedere hond heeft

een verhaal!

bottom of page