top of page

Pronkrug


Nooit geweten dat er zoveel namen zijn voor deze prachtige honden. Wikipedia: 'De Pronkrug, Rhodesische pronkrug, Rifrug of Leeuwhond is een hondenras afkomstig uit zuidelijk Afrika.'

Mega eigenwijs, mooi karakter en honden wiens respect je moet verdienen, zo omschrijven Sebastiaan en Elvira hun Ridgeback’s.

Ilse ontmoette ze begin oktober 2018 toen ze met een vriendin in een strandhuisje in Noordwijk verbleef, dat ze maanden geleden al gehuurd hadden. Nooit kunnen vermoeden dat het weer zo TOP zou zijn.

'Dochter Yasmijn van bijna veertien en zoon Mees van negen, waren even het dorp in toen ik hun ouders interviewde, onder het genot van een glaasje rode wijn. Eigenlijk hadden ze erbij moeten zijn, want Zoë luistert het beste naar Yasmijn. Ik heb beloofd dat ik dat nog even zou vermelden. Bij deze dus.

Sebastiaan is opgegroeid in een huishouden waar vaders een fokkerij van Rottweilers had. Voor Elvira zijn dit haar eerste honden.

Jamani (reu) kwam als pup bij hen in huis. Zo groot als hij is, zo bang kan hij al zijn van een Chihuahua. En dat terwijl de soort oorspronkelijk is gefokt voor de jacht op groot wild zoals de leeuw en ter verdediging van huis en haard! Kan Jamani absoluut niet zonder zijn baasjes, ook al zijn er andere mensen bij hem, dan eet/drinkt hij niet en ligt hij geen minuut, Zoë (teefje) is de benaderbare, makkelijk en sociaal.

Jamani en Zoë zijn op een oktober zes geworden, toevalligerwijs is Mees ook op een oktober jarig! Hé, zien wij u nu denken, da’s toevallig dat die honden beiden op een oktober jarig zijn.

Drie jaar geleden wilden Elvira en Sebastiaan er graag een hond bij. Tijdens een vakantie in Drenthe zagen zij op Facebook een herplaatsingsoproep. Dit bleek om een teefje uit hetzelfde nest te gaan. Toeval bestaat niet, dat zeggen wij van Hondsdol & Co wel vaker.

De honden slapen op de bank, de baasjes hebben zelfs een grotere bank voor hen gekocht. Wij snappen dat wel, die liefde voor honden. 😊

7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


HONDSDOL_LOGO_ZW_.png

Iedere hond heeft

een verhaal!

bottom of page