top of page

Poppy, the sailor dog


Samen met een vriend, was Anja begin juni een weekend in The Broads in Norfolk, UK.

'The Broads is een prachtig natuurgebied,' volgens Anja. 'Het lijkt erg op Nederland: het is vlak, heeft windmolens en diverse meren en rivieren om op te zeilen. Wij overnachtten bij Hunter's Yard, een kleine "jachthaven" opgericht in de jaren dertig van de vorige eeuw, met een mooie klassieke vloot. Onze slaapplaats, de "Wood Sorrel", een klassieke Wood Class Cabin Yacht, gebouwd in 1933, was in één woord fantastisch!

Op de zondagochtend ontmoeten wij Neil Hopkinson en Poppy, een Engelse Springer Spaniel van zeven jaar oud. Neil, een ervaren Broads zeiler, begeleidt ons tijdens de zeiltocht, zodat wij kunnen wennen aan de smalle rivieren. Uiteraard gaat Poppy met ons mee. Ik "ruik" meteen een Hondsdol & Co kans.

Neil heeft een bedrijf dat avontuurlijke reizen organiseert met four wheel drive auto's,

Impala Adventures en is opgegroeid in the Broads. Hij heeft altijd gezeild, maar op een dag vertrok hij richting Leicester. Jaren later kwam hij weer terug met zijn vrouw Louise en sindsdien is hij verbonden aan Hunter's Yard en daar verantwoordelijk voor de events. Bij Hunter's yard is Poppy een bekende dame: ze verschijnt ieder jaar in de Hunters jaarkalender, springt bij iedereen (ook ongevraagd) aan boord en iedereen is gek op haar.

Poppy kwam in hun leven dankzij een advertentie in een lokaal krantje waarin puppy's werden aangeboden. Louise belde Neil op 't werk en plaagde hem dat ze een puppy ging halen. Ze zei namelijk al vier jaar tegen hem dat ze zo graag een puppy wilde. Ze ging kijken bij het nest van veertien(!) puppies en werd verliefd op Poppy. Hoewel ze haar (Honds)dolgraag mee wilde nemen, moest ze toch verstandig zijn en terug komen met Neil. Wel had ze aan de eigenaar gevraagd of ze alsjeblieft niet wilde zeggen op welke puppy ze verliefd was geworden. Thuis gekomen vroeg Neil haar waar de puppy was. Het teken dat het akkoord was. Samen gingen ze kijken en Louise vroeg Neil of hij kon raden welke pup het zou zijn. Hij liep naar het einde van de tuin, deed een greep onder de heg en pakte een pup op. En laat dat nou net Poppy zijn geweest! Toeval bestaat niet.

Poppy is een echte zeilhond, al met drie maanden ging ze mee aan boord. Op een zekere dag was ze vastgezet aan een lijn, zodat ze niet overboord kon raken, maar wel vrij kon rondlopen op de boot. Ze volgde Neil naar de boog en keek naar het water. Ze verwachtte dat dit hard zou zijn en stapte op het water. Haar uitdrukking toen ze met een plons kopje onder ging was hilarisch, dit had ze niet verwacht. Als tijdens het spelen een bot overboord gaat, dan kijkt ze Neil verschillende keren vragend aan en begrijpt ze toch écht niet dat deze iedere keer naar de bodem zinken.'

2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


HONDSDOL_LOGO_ZW_.png

Iedere hond heeft

een verhaal!

bottom of page