top of page

Poedel beestenboel


Aan de Nicolaas Beetsstraat in Amsterdam zit sinds een half jaar Dogsbarber Amsterdam gevestigd.

Ervaren trimmer Steve en trimmer in opleiding Caroline werken daar met veel plezier. We komen binnen en worden door maar liefst zes honden vrolijk begroet.

Steve wist op zijn tiende al dat hij hondentrimmer wilde worden. Om te oefenen was geen buxusboom veilig voor hem. Ook de honden thuis moesten het in die tijd ontgelden, zeg maar levende buxusboompjes waar je helemaal op los kunt gaan. :-)

Volgens Caroline knipt Steve zoals Bob Ross schilderde: ‘en dan doen we een knipje hier, een klein beetje naar links, ja, daar nog wat kleur, een kleine scheiding zo.' Hij heeft inmiddels ruim achttien jaar ervaring in het vak en heeft altijd een eigen zaak gehad.

Steve is Nederlands kampioen hondentrimmer en wil het meedoen aan wedstrijden met witte poedel Sailo weer gaan oppakken. Sailo (vijf jaar), Kantonees voor ‘jongste broer’, is een geboren showhond. Je kunt hem bijna in elke gewenste positie neerzetten en dan blijft hij trots staan.

Dit in grote tegenstelling tot bruine poedel Cash (zeven jaar), die bedoeld was om als showhond ingezet te gaan worden. Zijn naam dankt hij aan het feit dat hij nogal prijzig was. Des te teleurstellender was het dat op menig show het jury oordeel meestal luidde: ‘hond heeft zijn dag niet’ of ‘hond oogt zeer depressief.' Tja, een hond die als een verlepte egel op een tafeltje ligt oogt ook niet echt show waardig.

Hij rent liever achter vrouwen aan, vooral die van het menselijke soort welteverstaan.

De derde poedel VIP, Very Important Poedel, van acht jaar is de eerste gezamenlijke hond van Steve en zijn vrouw Joan. Hij is heel lief, maar o zo onnozel. Waar iedereen rechtsaf gaat, komt hij als laatste aanrennen om vervolgens links af te slaan.

De drie honden slapen bij hen op de slaapbank, gezellig met zijn drietjes in het midden. Steve en Joan liggen dan beiden op de randen van het bed. :-)

2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


HONDSDOL_LOGO_ZW_.png

Iedere hond heeft

een verhaal!

bottom of page