top of page

Pepsi: Me and my shadow


Raymond en zijn beste vriendin Pepsi, een “Heinz 57*” teefje van inmiddels achttien jaar oud, zitten dagelijks op een bankje aan het Regent’s kanaal in oost Londen.

En niet zomaar op een bankje, volgens Raymond is dit de beste plek om fietsers te water te zien gaan, wat volgens hem wel vier of vijf keer per week gebeurt. Het pad is in eerste instantie bedoeld voor wandelaars, fietsers worden er gedoogd. Maar, zoals we inmiddels zelf ook gemerkt hebben, kan het een drukte van jewelste zijn en word je als wandelaar soms maar rakelings gepasseerd door fietsers met (te) hoge snelheid. Het mag een wonder heten dat Pepsi, die lekker rondscharrelt, nog nooit is aangereden. Ook niet nu ze doof aan het worden is.

Pepsi was achttien maanden oud toen Raymond haar kreeg, de naam Pepsi had ze al. Aan sommige type honden heeft ze een uitdrukkelijke hekel en dat zal ze laten merken ook. Raymond vermoedt dat er iets gebeurd moet zijn in haar jonge leventje, maar wat?

Pepsi volgt hem overal, zelfs in de badkamer, op het toilet, in de kroeg en ook daar naar het toilet. Doordat ze letterlijk 24/7 samen zijn, loopt Raymond nog wel eens een blauwtje, want niet elke dame is ervan gediend om naast Raymond het bed te moeten delen met Pepsi.

*Heinz 57 is een Engelse uitdrukking voor een hond van onduidelijke afkomst. Het verwijst naar de naam van Heinz ketchup, die de naam gebruiken als uiting van de verschillende variaties en ingrediënten.

2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


HONDSDOL_LOGO_ZW_.png

Iedere hond heeft

een verhaal!

bottom of page