top of page

Moedige Brava


Zodra je bij Ratatouille aan de Ceintuurbaan in Amsterdam binnenkomt, word je ontvangen door een blaffende Brava. Zij is een waakse Golden retriever van twaalf en een kwart jaar oud. Niet elke klant is daarvan gediend, maar over het algemeen wordt ze goed geaccepteerd. Ze gaat alleen over tot actie als er écht iets aan de hand is; ze wil vooral laten weten dat ze er is. Goed volk is uiteraard altijd van harte welkom.

Door baasje Ernie wordt ze ook wel liefkozend “grumpy old lady” genoemd.

Helaas is Ernie in 2006 het slachtoffer geworden van een overval en toen een vriend daarna vroeg of ze af en toe op zijn hond Brava wilde passen, hoefde ze daar dan ook niet lang over na te denken. Het baasje van Brava overleed echter toen zij anderhalf was en van te voren had hij gevraagd of Ernie Brava zou willen adopteren. Hoe verdrietig de situatie ook was, ook daarover hoefde ze niet lang na te denken.

Brava betekent in het Grieks moedig, wat absoluut op haar van toepassing is. Zo werd Ernie een keer in een park lastig gevallen door een junk en binnen no time kwam Brava aangerend en sprong tegen hem op, om haar baasje te beschermen. De junk rende weg en begon van een afstandje te schreeuwen, waarop Brava naar hem toe rende en hem in een broekspijp greep. Met deze dame, ook al is ze nu op een respectabele leeftijd, valt niet te spotten.

* In memoriam: Op 9 september 2018 is Brava, op de respectabele leeftijd van bijna veertien en een half jaar, overleden.

3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


HONDSDOL_LOGO_ZW_.png

Iedere hond heeft

een verhaal!

bottom of page