top of page

MAFKEES & CO


U bent vast benieuwd hoe wij aan de titel van dit portretje zijn gekomen. Eerlijkheid gebied ons te zeggen dat baasje Marsha de voorzet heeft gedaan. Of eigenlijk de dochter van de trimster, want die vroeg op een gegeven moment wanneer ‘Mafkees’ weer eens langs zou komen.

Mafkees (negen jaar), a.k.a. Dodger is een kruising Shih-tzu, Maltezer en een vleugje Keeshond. Hij heeft een onderbeet, haalt altijd rare trucjes uit en heeft vele bijnamen. Hij is een tweedehandsje en kwam als vijfjarige bij Marsha.

In huis liep Daisy, mix Shih-tzu en Maltezer, van nu dertien jaar al rond. Die vond het maar helemaal niets om zo’n rare snuiter erbij te hebben. Terwijl Dodger juist was binnengehaald als gezelschap voor haar. Gelukkig ontdooide zij en nu slapen ze zelfs tegen elkaar aan.

Daisy was de laatste pup in het nestje en was volgens de fokker krant-zindelijk. Nou, de kleine pup plaste overal, maar bij voorkeur vooral NIET op de krant. Met veel liefde en geduld is het Marsha gelukt om haar zindelijk te krijgen.

Kunt u zich voorstellen dat Marsha in eerste instantie geen hondenmens was? Nou, het wordt nog mooier. Na acht jaar bij een hondenuitlaatservice gewerkt te hebben is zij heel stoer haar eigen uitlaatservice begonnen: Personal Paws. Ze laat honden, die liever niet in een groep worden uitgelaten, een-op-een uit.

Thuis is het inmiddels een drukke beestenboel geworden. Haar vriend nam bij het gaan samenwonen drie katten mee. Voor Daisy en Dodger een waar walhalla, want wat is het toch leuk om achter katten aan te rennen. ’s Nachts echter bundelen Mafkees & Co hun krachten en proberen gezamenlijk die twee rare tweevoeters uit het bed te werken. :-)

* In memoriam: op 26 mei 2020 is helaas Daisy (op respectabele leeftijd) ingeslapen.

2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


HONDSDOL_LOGO_ZW_.png

Iedere hond heeft

een verhaal!

bottom of page