top of page

Louis de Doggydater


We lopen mee met Nicole en haar koningspoedel Louis van zeven jaar tijdens een DoggyDate. Een wat? Ja, u leest het goed; een date voor honden. :)

Op een laagdrempelige manier kun je met je trouwe viervoeter(s) mee met wandelingen die iedere hondeneigenaar kan organiseren. Dat gaat via het gebruik van een gratis app (niet geheel onbelangrijk) en heeft voor zowel de honden als de baasjes een sociaal aspect.

Louis is Nicole’s allerbeste vriend en zij ziet graag dat hij gelukkig is en veel kan spelen.

Groot was de teleurstelling dan ook dat als ze met hem ging wandelen, ze geen speelmaatjes voor Louis tegenkwamen, of dat een andere hondenbezitter bijvoorbeeld net klaar was met zijn uitlaatronde. Nicole ging op zoek naar dates voor honden en toen ze die niet vond, dacht ze: ‘nou, dan ga ik dat zelf maar even opzetten.' Dat ‘even’ is een dagtaak geworden en met DoggyDating is ze inmiddels zeven dagen per week bezig. Het is een fulltime job geworden. Een schot in de roos zo blijkt, want de dates schieten op diverse plekken in Nederland als paddenstoelen uit de grond. Ook Ilse heeft de app ontdekt en is fan!

Nicole heeft bewust gekozen voor een koningspoedel omdat ze energiek zijn, slim, sterk en lang jong blijven. Dat zien wij ook: Louis dartelt als een blij jong veulen om de andere honden heen en er wordt veel gerend en gespeeld.

Binnenkort gaan zij en Louis verhuizen. Op basis van informatie over uitlaatgebieden op haar eigen website heeft ze bepaald waar ze gaan wonen. De informatie over bijvoorbeeld wandelroutes, afstanden en rolstoeltoegankelijkheid komt van hondeneigenaren zelf. Hoe handig is dat!

Louis is een goede ambassadeur voor DoggyDating; met elke date loopt hij voorop en doet het overkomen alsof hij het zelf verzonnen én georganiseerd heeft.

3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


HONDSDOL_LOGO_ZW_.png

Iedere hond heeft

een verhaal!

bottom of page