top of page

Lola Tuthola


Bij Tjimmy thuis rent Lola uitgelaten achter een speeltje aan. Daarbij knort ze ook een beetje. Dat hoort kennelijk bij Franse bulldogs, evenals het laten van ontzettende stinkwinden. Tjimmy heeft uitvoerig onderzoek gedaan naar de voor haar ideale hond, wel tien jaar lang, waarbij ze regelmatig veranderde van voorkeur en uiteindelijk kwam een Franse bulldog voor haar als winnaar uit de bus. Terwijl ze eerder nog de oren van bulldogs lelijk had gevonden, vindt ze nu alles aan Lola even lief. Daarbij neemt ze de stinkwinden op de koop toe.

Uit een nestje koos ze voor de kleine Lola Tuthola (uiteraard een koosnaampje), want die had het volgens haar het mooiste neusje. De fokker had alle pups al een naam gegeven, en die van haar heette Chloe, maar Tjimmy wilde graag haar hond Lola noemen. Er was toevallig een pup die Lolita heette. En een simpele namenwisseltruc, want de pups waren nog niet gechipt, was al snel een feit.

Voor de gezelligheid nam Tjimmy tegelijkertijd met de komst van Lola een kat erbij. Sjors is een Ragdoll met autistische trekken, hij wil bij voorkeur graag alleen gelaten worden. Tjimmy gaf de meeste aandacht aan Lola en nam een jaar later nog een kat, voor de gezelligheid voor Sjors. De oplettende lezer snapt het al, Sjors en Ollie dulden elkaar, maar zijn voor de rest niet heel close.

Lola heeft trouwens twee gezichten: in huis is ze een schatje, maar op het balkon en op straat kan ze veranderen in een ware bitch, jullie zijn gewaarschuwd. :-)

Ps. Lola's zusje Truus (met baasje Lotje) zijn ook op de website te vinden.

2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


HONDSDOL_LOGO_ZW_.png

Iedere hond heeft

een verhaal!

bottom of page