top of page

Smulpaap Diesel


We zitten aan de keukentafel bij Madelien en haar zevenjarige dochter Ninte in Zwijndrecht. Diesel ligt in zijn mand. Hij is een twaalfjarige mix bullmastiff/labrador.

Madelien wilde heel graag een hond. Het hoefde niet perse een rashond te zijn en daarom raadpleegde ze Marktplaats.

Hier zag ze een foto van een toen twee weken oude pup en ze wist het meteen: dat is hem! Ze moesten er voor naar Limburg rijden en bij het zien van de kleine was ze helemaal verliefd.

Diesel is genoemd naar Vin Diesel, omdat hij er zo sprekend op lijkt: stoer met een beetje babyface.

Ze haalden hem op een kerstavond op en in de jaren daarna kregen ze twee kinderen. Diesel was heel beschermend naar hun kinderen toen ze klein waren. Daarnaast heeft hij een indrukwekkende lijst van karaktereigenschappen. Hieronder sommen we de meest bijzondere op.

Zo houdt Diesel bijvoorbeeld van zoetigheid. Daar kwamen ze, helaas te laat, achter toen de gasten voor het verjaardagsfeestje van hun zoon arriveerden. Diesel had zich de door Madelien zelfgebakken taart goed laten smaken.

Hij is een doorzetter en blijkt heel vindingrijk te zijn. Op een avond is hij alleen thuis, zijn bot ligt onder de bank. Wat doe je dan? Je graaft gewoon dwars door de zitting heen om bij het bot te komen.

Diesel houdt van water, ook daarin komt zijn vindingrijkheid van pas.

De overburen hadden op een dag hun voordeur open staan en Diesel wandelde vrolijk naar hen toe, om vervolgens door hun huis naar de achterdeur te lopen (die ook open stond) om via de tuin het meer in te springen. Toen hij uitgezwommen was liep hij zeiknat terug, via hun achterdeur, door het huis en weer terug naar zijn eigen huis. Een lekkere smeerboel achterlatend voor de buren.

Bovenal is hij een echte goedzak en een allemansvriend, zeker voor de kinderen, maar hij stelt wel zijn grenzen.

Als Ninte tijdens onze wandeling iets te druk is en non-stop tegen hem aan loopt te praten, pakt hij de benenwagen en loopt hij met een typisch bullmastiff waggelloopje een blokje om.

1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


HONDSDOL_LOGO_ZW_.png

Iedere hond heeft

een verhaal!

bottom of page