top of page

Stadse honden

Bijgewerkt op: 3 sep. 2020


Tussen elf uur ’s ochtends en twee uur ’s middags is Kees met enige regelmaat te vinden op zijn ligbed voor de deur van zijn bovenwoning aan de Nieuwezijds Voorburgwal. Dat is het beste moment van de dag om te genieten van het zonnetje, precies in het hoekje naast Café van Daele. Hij woont hier al meer dan dertig jaar, maar heeft pas tien-twaalf jaar geleden bedacht om met een ligbed buiten van het zonnetje te genieten.

We aanschouwen dit ritueel: Van tweehoog komt eerst de ligstoel, dan een tafeltje, koffiekop, thermoskannetje, glas water en als laatste het zachte kussen voor in de stoel en klaar is Kees :)

Zijn honden Branca (negen jaar, mix border collie/Duitse herder) en Aïka (drie jaar, Duitse herder) zijn altijd in de buurt en het tafereel trekt veel bekijks. Zo worden Kees en zijn honden veelvuldig ongevraagd gefotografeerd. Een bordje ophangen met de tekst ‘Foto maken €5,-‘ zou misschien helpen. Kees moet lachen om het idee.

Gelukkig hadden wij het netjes gevraagd en Kees maakte ook echt tijd voor ons. Hij is tenor en zangcoach en zijn honden vergezellen hem zoveel mogelijk op zijn reizen en tournees. Maar dat kan niet altijd en dan heeft Kees zo zijn vaste oppas adressen. En in het geval die niet kunnen, dan zet hij een oproep op zijn Facebook pagina en is een oppas alsnog snel geregeld. Want de honden zijn bijzonder goed opgevoed en makkelijk in de omgang.

Branca is zijn derde hond en Aïka z'n vierde. Hij wilde op een gegeven moment een nestje van Branca toen nummer twee nog leefde. Helaas mislukte de dekking en hij kwam via Facebook bij Aïka uit. Zij was pas vier maanden oud toen ze bij hem in huis kwam. Kees vond dat wel gezellig zo met drie honden en wil Aïka over twee jaar laten dekken en dan een pup houden. Het motto van de honden lijkt wel: 'happy go lucky'.

Ze vermaken zich prima midden in de stad. Aïka vindt tijdens het interview een stok en begint om de reclamezuil tegenover hun huis rondjes te rennen en Branca gaat er achteraan. Dit houden ze lang vol en is een hilarisch gezicht.

Branca is een echte mensenvriend, zo ontdekt ook Anja, zij krijgt tijdens het interview alle aandacht en rolt af en toe omver. Aïka is meer een hondenvriend. Branca maakt veel lawaai bij de begroeting, niet zozeer veel blaffen, maar het lijkt alsof ze zingt, komt dit misschien omdat de leerlingen van Kees bij hem thuis les krijgen? Ze is in ieder geval heel enthousiast, en als ze dat direct bij je doet, dan weet je dat alles goed is. Als Kees ’s avonds de honden uit laat, heeft hij meteen twee goede waakhonden bij zich: zo helpen ze hem met regelmaat om fietsendieven te vangen, die al snel geïntimideerd zijn door deze twee dames. :-)


* In memoriam: Op 22 november 2018 is Branca totaal onverwacht als gevolg van een beroerte overleden. Op 26 augustus 2020 is Aïka overleden aan de gevolgen van kanker. Wij wensen Kees heel veel sterkte toe!

3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


HONDSDOL_LOGO_ZW_.png

Iedere hond heeft

een verhaal!

bottom of page