top of page

Verde, de mensenhond


We zijn namens ZTalks magazine en TUI op het eiland Sal, Kaapverdië om een week als reisverslaggevers op pad te gaan. Superleuk natuurlijk en een mooie kans om te kijken of we ook hier mensen met honden kunnen benaderen voor Hondsdol & Co.

Er zijn veel honden op Sal, maar niet iedere hond heeft een eigenaar. Gelukkig worden vele honden opgevangen, gecastreerd/gesteriliseerd en voor adoptie klaargemaakt via de organisatie OSPA.

Tijdens de eiland tour die ons is aangeboden door TUI, maken we kennis met Paola en Camilo die de Botanische tuinen, Viveiro, beheren. En zij hebben een hond! Ook interviewen we Paola als ondernemer, dus dubbel top.

Hond Verde (twee jaar) kwam hier als pup met een zusje aanlopen. Paola was inmiddels op Viveiro begonnen met een kleine dierentuin en kon het niet over haar hart verkrijgen om de kleine weg te doen. Het zusje werd naar OSPA gebracht en schijnt geadopteerd te zijn.

Verde betekent groen en dat is in deze oase dan ook bijzonder toepasselijk. Ze zou oorspronkelijk fulltime op Viveiro verblijven, maar u kent dat wel, inmiddels gaat ze ook mee naar huis en wordt ze een beetje beschouwd als hun kind. Ze weten niet precies wanneer Verde geboren is, maar als je dan toch een datum moet kiezen, waarom dan niet gaan voor 5 juli, de dag van de onafhankelijkheid van Kaapverdië.

Verde is echt een mensenhond: iedereen die op Viveiro komt wordt door haar hartelijk begroet. Ze is zelfs een keer ‘geadopteerd’ door andere mensen op het eiland, zo lief, speels en aanhankelijk is ze.

3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


HONDSDOL_LOGO_ZW_.png

Iedere hond heeft

een verhaal!

bottom of page