top of page

Gaia


Gaia is de derde herder in rij voor baasje Desirée. Net als met haar vorige twee herders, wilde Desirée graag met Gaia trainen bij de Koninklijke Nederlandse Politiehond Vereniging (KNPV). Haar voorliefde voor herders was al jong ontstaan, omdat haar vader destijds ook bij de KNPV zat.

Helaas bleek Gaia een 'mislukte' kynoloog te zijn: ze is geen werkhond en voor shows bleek ze niet te beschikken over een zogenaamde 'glijbaanrug'. De gestroomlijnde rug zorgt er kennelijk voor dat een hond efficiënt kan rennen. Maar wat nog erger was, ze bleek geen officiële herder te zijn! De vaderhond heeft een stamboom en de benodigde officiële papieren, de moeder echter niet... Helaas kwam Desirée er pas te laat achter dat Gaia van een broodfokker kwam. Van het wegdoen van Gaia was toen geen sprake, maar wel besloot ze het lidmaatschap van de KNPV op te zeggen. Gaia is inmiddels tien jaar en nog bijzonder speels voor een dame van haar leeftijd.

Het is een goedaardig dier, dat eerder bang is voor jou dan andersom. Ze zoekt graag de gezelligheid op, zoals twee mannen merkten die in een personenwerkbak aan de gevel van de flat aan het werk waren. Gaia stond al met haar voorpoten op de balkonrand, klaar om in de bak te springen, dat is toch gezellig? Nou, de lichtelijk in paniek zijnde mannen vonden van niet.

* In memoriam: Helaas is Gaia op 21 juli 2017 op twaalfjarige leeftijd overleden.

3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


HONDSDOL_LOGO_ZW_.png

Iedere hond heeft

een verhaal!

bottom of page