top of page

Rocco de spruitjeseter


Rocco, vernoemd naar Coco Chanel, heeft een Spaans hondenpaspoort en woont in Zwijndrecht bij baasje Aszia en haar oom Jean Marin en tante Eli.

Hij is anderhalf jaar oud, een labrador sharpei mix en in zijn paspoort staat dat de kleur van zijn vacht ‘kaneel’ is.

Aszia komt uit Marbella. Op een dag liep ze, samen met haar moeder, langs een dierenwinkel en daar zagen ze de toen twee maanden oude Rocco zitten.

Ze waren meteen verkocht en besloten Rocco te kopen. Toen Rocco een jaar was werd het al snel duidelijk dat het huis in Marbella te klein was en Rocco te groot en te actief; de buren begonnen te klagen en de diereninspectie kwam langs. De familie besloot toen dat Rocco beter op het platteland kon gaan wonen. Ze vonden een nieuw huis voor hem; een ruime finca bij een oudere meneer in Prado del Rey, in Cadiz. Helaas was Rocco hier niet gelukkig en na drie maanden liep hij weg. Tijdens zijn avontuur raakte hij gewond, werd gelukkig gevonden en naar het asiel gebracht. Hij was gechipt, maar die gegevens stonden nog op naam van Aszia en haar moeder. Zij dachten voorgoed afscheid te hebben genomen, waar ze heel verdrietig over waren, en nu kwam hij weer op hun pad. Ze waren dolgelukkig dat Rocco weer in hun leven was. Meant to be!

Drie maanden daarna (sept. 2016) kwam Aszia met Rocco naar Nederland om bij haar tante Eli en oom Jean Marin in Zwijndrecht te gaan wonen.

Aszia gaat naar school en spreekt al heel goed Nederlands. Tante Eli is designer en ontwerpt tassen en kleding. Ze werkt vanuit huis en gaat elke dag een lang stuk met Rocco wandelen. Drie a vier keer per week gaat ze zelfs tien kilometer met hem hardlopen.

Eli is nooit een hondenliefhebster geweest, maar zegt dat een hond je leven positief verandert. Zo dacht ze ook dat het hebben van een hond veel georganiseer was, maar dat valt erg mee.

Rocco heeft een Winnie de Poeh beer waar hij dol op is. Daarnaast is hij gek op kaas en gekookte spruitjes. Komt het dan even goed uit dat hij heel dicht in de buurt van spruitenteelt woont en hier dagelijks langs wandelt!

2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


HONDSDOL_LOGO_ZW_.png

Iedere hond heeft

een verhaal!

bottom of page