top of page

Kwartet!


We zijn nog niet goed en wel geïnstalleerd voor een ochtendje Amsterdamse Bos, of ons oog valt op een groep van drie mensen met vier honden, waaronder drie Spaanse windhonden. Graag zijn ze bereid om geïnterviewd en gefotografeerd te worden. Sterker nog, twee van de windhonden hebben als eens eerder meegewerkt aan een fotoshoot; een stond model bij een lingerie shoot en een stond model voor een kunstwerk. We maken kennis met Stefan en Laura en hun drie honden, de kleine Lola van elf jaar en broer en zus. Timido (zwart met op zijn borst witte stippen) en Tontin (zwart/wit gestipt) zijn ook elf jaar.

De derde Spaanse windhond (links op de foto) in het gezelschap heet Cay, is acht jaar en hoort bij Beppo. De trotse baasjes hebben elkaar destijds in het Amsterdamse Bos ontmoet en hadden meteen een klik. Stefan en Laura nemen Cay drie keer per week mee uit, om Beppo wat te ontlasten. Ook logeert Cay regelmatig bij hen.

Alle honden komen uit Spanje. Cay was drie jaar oud toen hij zwervend bij een renbaan werd gevonden. Timido (Spaans voor Bloosje, als in een van de zeven dwergen, omdat er zeven pups in het nest waren) is als pup bij Stefan en Laura gekomen. Na een aantal maanden, en na de komst van Lola, is Tontin (Stoetel), na regelmatig onder hun aandacht gebracht te zijn door de opvang in Nederland, ook door hen geadopteerd. En wie de baas is over deze roedel? Kleine Lola natuurlijk.

1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

留言


HONDSDOL_LOGO_ZW_.png

Iedere hond heeft

een verhaal!

bottom of page