top of page

Kalisi & Snow


Met Sacha Roozemond van Sterren van de Hemel Catering (wij hebben haar in 2017 geïnterviewd voor Hondsdol & Co) is Anja op het Griekse eiland Skopelos. Sinds 2018 organiseert Sacha kleinschalige creatieve vakanties naar dit prachtige groene eiland (Met Smaak in Griekenland) en Anja verzorgt de fotografie workshops!

'Dit jaar zijn we er twee weken in juni en Sacha had van de plaatselijke dierenarts vernomen dat er twee puppy's op zoek waren naar een nieuw thuis. En zo geschiedde dat zij in Nederland twee baasjes vond voor Kip en Xeno en voor ons de taak om deze kleine schatten naar Nederland te brengen.

Zo komt het dat ik Niki ontmoet in de dierenartsenpraktijk in Skopelos town (Vetcare Skopelos). Zij werkt samen met haar man Dimitris (helaas afwezig inclusief Snow, maar Niki beloofde een foto te sturen van hen samen in de praktijk). Zij studeerden beiden diergeneeskunde in Thessaloniki, werden verliefd en zijn vijf jaar geleden naar Skopelos verhuisd. Hier kregen ze dochter Alice en inmiddels is hun tweede kindje op komst.

Dimitris en Niki zetten zich in voor de alle dieren op Skopelos. De Grieken staan bekend niet al te best met dieren om te gaan en zij richten zich op de bevolking om mensen bewust te laten worden van de omgang met dieren. Ze hebben een programma ontwikkeld om op scholen de kinderen te informeren. De basis begint bij de opvoeding! Verder helpen ze met het castreren/steriliseren van de vele zwerfkatten op het eiland. Als een kat geholpen is kun je dat herkennen aan het oor, hier knippen ze nl. een stukje vanaf.

Zelf hebben ze twee honden, Kalisi (vier en een half jaar), een Deense dog en Snow (zes jaar), een Kokoni (zij danken hun naam aan Game of Thrones!). Daarbij nog een kat Roberto genaamd.

Kalisi is een rescue hond, ze was de laatste in een nest van twaalf puppy's en niemand wilde haar. Helaas lijdt ze aan een auto-immuun ziekte en is ze sinds twee maanden volledig blind.

Maar met haar neus en oren is niets mis, ze weet heel goed de weg. Als je binnenkomt lijkt het gewoon alsof ze je kan zien en als je haar in de voortuin ziet lopen die aan de openbare weg grenst, weet Kalisi maar al te goed dat ze niet verder kan gaan.

Snow is een zwerfhondje geweest en is een zangtalent en lekkerbek. Dagelijks loopt hij langs bij de buren, een hotel dat buiten een buffet heeft staan voor de gasten, hier mag hij graag bij aan sluiten. En dan zingt hij ook nog eens de sterren van de hemel met het nummer Dream a little dream of me van Ella Fitzgerald! Hoe dat komt? Dit nummer gebruiken ze als alarm in de ochtend als ze wakker moeten worden en door dit iedere dag aan te horen heeft hij dit eigen gemaakt. Zou hij zo willen vragen of zijn baasjes over hem hebben gedroomd?'

1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


HONDSDOL_LOGO_ZW_.png

Iedere hond heeft

een verhaal!

bottom of page