top of page

Jim, de vriendelijke grote reus


Zijn we al onder de indruk van lieve Yentl, even verderop staan we oog in oog met haar, figuurlijk én vooral heel letterlijk, grote vriend Jim.

Jim, toen hij klein was liefkozend Jimmy genoemd, is een stoere zes jaar jonge bullmastiff. We gaan echt van groter naar grootst! Met gemak pakt hij een zware dikke tak op en rent er blij mee weg. Indrukwekkend.

Baasjes Claudia en Jeroen hebben bewust voor dit ras gekozen. Ze wilden een stoere hond. Hij is lief, maar heeft wel duidelijk een baas nodig die hem aankan. Helaas bestaan er ook over dit ras vooroordelen, maar Ilse durft met gemak haar hondje bij hem in de buurt te laten. Sterker nog, Jim is eigenlijk alleen maar geïnteresseerd in dikke takken en zijn vriendinnetje Yentl.

Van oorsprong is de bullmastiff gefokt als beschermhond van jachtopzieners. Ze werden getraind om stropers te achtervolgen, hen te tackelen en dan bovenop de persoon in kwestie te gaan zitten. Dat zit kennelijk zo in de genen dat Jim, tijdens het volgen van een cursus, een ander hondje, dat hij heel vervelend vond, de hondenmond snoerde door simpelweg bovenop hem te gaan zitten.

1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


HONDSDOL_LOGO_ZW_.png

Iedere hond heeft

een verhaal!

bottom of page