top of page

Japanse royalty


U leest het goed: We hebben hier te maken met echte heuse Japanse royalty’s! Cyrus en Augie zijn Japense Chin, of ook wel spaniël honden genoemd. Een soort dat niet vaak voorkomt in Nederland. Dat blijkt wel, want Cyrus (tien en een half jaar) komt uit Frankrijk en Augie (bijna twee) uit Engeland.

Laurie, van oorsprong Texaanse, woonde in Parijs en wilde heel graag een hond. Maar ja, zoals u wellicht weet zijn de Parijse appartementen klein. In een park ontmoette ze toevallig een Amerikaanse met haar hondje waar Laurie direct verliefd op werd. Een jaar later kon ze de kleine Cyrus in haar armen sluiten.

Inmiddels woont Laurie alweer een paar jaar in Amsterdam. Ze wilde dolgraag een tweede hond, maar haar vriend liever niet. Hij kwam echter met een superlief voorstel om, nadat ontdekt was dat Cyrus ziek was, toch voor een tweede te gaan. Om de in royalty sfeer te blijven: om een opvolger te zoeken.

Kleine Augie werd in Engeland gevonden, ze was in eerste instantie gefokt als showhond. Laurie en haar vriend namen het vliegtuig om haar te gaan bekijken. Op de derde dag werd de adoptie een feit en vlogen ze gedrieën naar huis.

Was ze eerst heel rustig en kwam er geen geluid uit, dat heeft de kleine ruim gecompenseerd en heeft nu als bijnaam 'waakhond'. Tijdens een renovatie verdwenen er spullen van de aannemer die op miraculeuze wijze in de mand van Augie opdoken. Is Augie er trots op als ze stout is geweest, Cyrus doet vaak of zijn neus bloedt. Hij weet bijvoorbeeld donders goed dat hij tijdens een picknick niet op het kleed mag komen. In een onbewaakt ogenblik stak hij eens zijn kop in een glas rode wijn, tja, probeer dat maar eens te verbergen.

Voorop zittend in de bakfiets van Laurie zijn ze met z’n drietjes een heuse bezienswaardigheid, precies zoals het royalty’s betaamd.

3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


HONDSDOL_LOGO_ZW_.png

Iedere hond heeft

een verhaal!

bottom of page