top of page

Het zesde kind


Al fietsend door het Gerbrandypark in Amsterdam west, zie ik drie mensen een énorme berg afval opruimen. Om hen heen lopen twee honden. Hier moet ik meer van weten.

Tja, we Hondsdol & Co zijn gestart, kunnen we niet meer zomaar fietsen of wandelen; elke hond en baasje zijn een potentieel Hondsdolletje. :-)

Ik maak kennis met Dianne en haar driejarige Tbow, een kruising Stefford met Rednose Pitbull. Zijn lijn zit vast aan de elf-jarige 2pack, een logeerhond die de hele zomer bij hen is.

Het is wel heel schattig; zolang ze aan de lijn zitten, ook al slepen ze die achter zich aan, blijven ze rustig rondlopen. Zodra de lijnen af mogen, gaan ze écht los.

Dianne heeft vijf kinderen. Op de foto zijn Thayla van acht jaar en TD Jayden van twee jaar te zien. Thayla turnt en draait al mee op nationaal niveau. Voor een handstand of brug draait zij haar hand niet om. TD is helemaal gek van zijn maatje Tbow, ze zijn samen opgegroeid.

Naast haar fulltime baan is Dianne maatschappelijk zeer betrokken. Zo werkt ze bij KidzArt en is ze de oprichter van Street Art Museum Amsterdam.

Voor Dianne is Tbow ‘gewoon’ haar zesde kind, hij draait in alles mee in het gezin. Hoewel ze van huis uit gewend is aan honden, was ze niet op zoek naar een hond. Sterker nog, Tbow vond hen! Tijdens een familiebezoek met Nieuwjaar was er ook een nestje puppy's. Kleine Tbow liep op hen af en is diezelfde dag nog mee naar huis gegaan.

1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


HONDSDOL_LOGO_ZW_.png

Iedere hond heeft

een verhaal!

bottom of page