top of page

Griekse schone


Sacha vond Tina (mix, ongeveer zeven jaar) tijdens het hardlopen in Peloponnesos, Griekenland. Of liever gezegd, Tina vond haar. Verscholen achter de rotsen aan zee, stak zij dapper haar koppie op en volgde Sacha.

Nu was Sacha helaas al wat gewend met de vele zwerfhonden daar, ze had voor diverse honden al een adresje weten te vinden in de periode dat ze daar woonde.

Na het hardlopen ging ze even op een terrasje zitten. Tina bedacht zich geen seconde en sprong op de stoel naast haar. Op dat moment kwam haar toenmalige vriend langs, bekeek het tafereel en zei, zonder dat Sacha ook nog maar één woord had gesproken: ‘nee,' want ze hadden al een hond (Boef).

Tina bleek wel degelijk een eigenaar te hebben, die kwam een paar weken later zijn hond opeisen. Sacha had inmiddels Tina goed verzorgd, was bij de dierenarts geweest etc. Hij riep haar, maar Tina had al een nieuw thuis gevonden. Alleen wist Sacha dat nog niet…

Terug in Nederland ging Sacha actief op zoek naar een nieuw baasje voor Tina, maar op de één of andere manier lukte het niet om een goede match te vinden. U raadt het al: Tina bleef en de vriend ging.

Tina is trouwens helemaal gek op Sacha’s nieuwe vriend. Als hij langskomt gaat ze helemaal uit haar hondendakje. In de bedrijfsbus van Sacha’s bedrijf Sterren van de Hemel Catering zit Tina regelmatig als een prinses voorin. Zo krijgt het spreekwoord 'eieren voor je geld kiezen' wel een heel andere en positieve betekenis.

NB. Door de superleuke ontmoeting is er een succesvolle samenwerking tussen Anja en Sacha ontstaan: ze hebben al twee keer een creatieve fotografiecursus op Skopelos georganiseerd. Meer weten? Met Smaak in Griekenland.

3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


HONDSDOL_LOGO_ZW_.png

Iedere hond heeft

een verhaal!

bottom of page