top of page

Greyhound rescue


We komen oren, ogen én tijd te kort op het Animal Event, er zijn ook zo veel verhalen om op te schrijven.

We zien een dame met een greyhound staan. De hond draagt een blauw dekje met sterren. Baasje Svintha is vrijwilliger bij de stichting Greyhounds Rescue Holland.

Zij staan ook met een stand op het Animal Event, om het ras en de stichting onder de aandacht te brengen.

Charley is één jaar. Vijf maanden geleden is zij uit Spanje opgehaald. Svintha heeft al dertig jaar honden. Zo’n twintig jaar geleden besloot ze om voortaan alleen maar honden uit het asiel te nemen.

We spreken ook Eduard, die thuis drie Galgo Espanol (Spaanse Greyhound) heeft. Conny, één van de bestuursleden, hier vandaag samen met dochter Feline, heeft twee honden meegenomen. Tofu, met rode body van twee jaar en Santos van drie en een half jaar. Bij Conny thuis lopen nog een Galgo en een klein hondje rond.

Tofu wordt gekscherend gezien als een ‘failed foster’. Conny haalde hem zelf op in Spanje, met het idee om hem een tijdelijk thuis te geven. De eerste geïnteresseerde meldde zich al snel.

Maar, en dit zal niet als een verrassing komen, Conny wilde Tofu niet meer afstaan. Deze lieverd had in korte tijd haar hart weten te veroveren. En dat snappen wij, het zijn lieve en aanhankelijke honden.

2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


HONDSDOL_LOGO_ZW_.png

Iedere hond heeft

een verhaal!

bottom of page