top of page

Eigenwijsje


Ik bel aan bij Inge, een collega fotograaf die in Rosmalen woont en eigen studio aan huis heeft. We gaan een dag hard aan het werk in haar studio om video’s te maken ter promotie van ons werk. Achter het raam heet een enthousiaste poedel mij al welkom. Als de deur opengaat is het enthousiasme nog groter, wat een leukerd! Ik word voorgesteld aan Buddy, haar driejarige poedel. Ik speel meteen met de gedachte om ook een Hondsdol interview te doen en Inge zegt enthousiast: Ja!

We lopen door naar de studio en Buddy blijft braaf boven aan de trap staan. Hij weet dat hij daar niet mag komen. Daarnaast heeft hij grote moeite met traplopen, ook al gaat het hier om maar drie tredes. :-) Hij aanschouwt ons zo’n beetje de hele dag en laat duidelijk merken dat hij ook graag met ons mee wil doen door regelmatig iets van zich te laten horen. Dat brengt mij op het idee om Buddy een rol te laten spelen in mijn video.

Buddy kwam als pup in het leven van Inge en haar gezin: man William en kinderen Lisa (achttien) en Tim (vijftien). Inge wilde een relaxte hond. Een hond die mee zou kunnen gaan naar fotoshoots op locatie. Maar dat gaat helaas (nog) niet, daar voor is hij te eigenwijs.

Hij komt uit een echte showfamilie, zijn vader liep nog shows op zijn veertiende! Er waren drie pups in het nest. Inge kreeg de pup die het meest op de moeder leek, eigenwijs en die geen shows zou gaan lopen. De doopnaam van Buddy is Dream Catcher Duke, maar Inge koos een naam uit met voor haar een betekenis: Buddy = Maatje.

Buddy hebben ze na de meivakantie opgehaald, zodat zij met de familie nog van een laatste vakantie konden genieten zonder de gezinsuitbreiding. Want met de komst van Buddy zijn de vakanties enigszins aangepast. Ze gaan graag kamperen en Buddy heeft het dan enorm naar zijn zin. Hij krijgt zo ontzettend veel aandacht, iedereen die bij hem in de buurt komt kan zijn enthousiasme niet weerstaan.

Buddy is slim, lief, luistert heel goed, maar hij blijft uitdagen. Als hij ergens geen zin in heeft, dan doet hij het ook echt niet. En als hij iets wil, dan moet het ook gebeuren en een snoepje ter afleiding helpt dan niet. Hij is een echte waterhond, maar hij houdt niet van water. Zijn liefde voor kleine kindjes is echter zo groot dat hij bij hoge uitzondering dan het water in gaat. Alleen tot zijn knieën, dat dan weer wel.

In de fotostudio laat hij zien dat hij, ondanks zijn enthousiaste temperament, goed kan luisteren. Hij volgt de aanwijzingen van Inge. Alle flitsers die afgaan boeien hem niet. Gezellig nog even met het baasje samen op de foto.

2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


HONDSDOL_LOGO_ZW_.png

Iedere hond heeft

een verhaal!

bottom of page