top of page

Doedel, de Koningspoedel


Marijke en haar grote vriend Doedel komen aanlopen op de Overtoom, waar ze hebben afgesproken met mijn vriendin Femke voor een lunchafspraak. Zodra Doedel zijn favoriete ‘tante’ ziet, verschijnt er een grote grijns op zijn snoet en vliegt hij op haar af. Femke wordt gekscherend ook wel zijn ‘ballendealer’ genoemd, aangezien zij met enige regelmaat de tennisballencollectie van Doedel aanvult.

Doedel is vrolijke Koningspoedel van vijf jaar. Marije wilde heel graag een hond en had aan haar zus gevraagd om mee te zoeken. Het was zij die Doedel vond op een poedelsite. Marije ging kijken, maar moest even slikken: wat moest zij nou met een poedel, en dan ook nog een Koningspoedel? Ach, in het kader van ‘nu we er toch zijn’, ging ze even een rondje met hem lopen en het was liefde op het gezicht. Terug in de auto legde hij zijn kop op haar schoot, slaakte een diepe zucht en loopt sindsdien als een schaduw achter Marije aan.

Nu ze erop terug kijkt, kan Marije zich absoluut niet voorstellen dat ze ooit getwijfeld heeft. Doedel brengt zoveel plezier in haar leven, haar gekke hond met ‘homo trekjes’, formele etiketten bij het kennismaken met andere honden en zijn tippelende bewegingen als hij een plasje water wil ontwijken.

Doedel heeft helaas een voedselallergie waardoor hij ernstig vermagerd is. ’s Winters krijgt hij dan een dekje om. Maar dan kies je als baasje natuurlijk niet zomaar een truitje. Stad en land, wat zeg ik, het wereldwijde web is afgezocht naar DE trui, want naast het formaat van het kledingstuk, ben je als eigenaar het bijna verplicht aan de koning onder de poedels om hem er kek uit te laten zien. Wat vinden jullie? Wij van Hondsdol & Co zeggen: geslaagd!

8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

댓글


HONDSDOL_LOGO_ZW_.png

Iedere hond heeft

een verhaal!

bottom of page