top of page

Bolognezen bij de Grand Canyon (USA)


Het is behoorlijk heet bij de noordkant van de Grand Canyon (USA), dus niet zo verwonderlijk dat Nelson met zijn honden Lavanda en Tito in de schaduw op zijn vrouw staat te wachten. Voor de foto willen ze echter wel even aan de rand poseren.

De honden zijn volbloed Bolognezers en hebben hun rasnaam te danken aan de plaats waar ze oorspronkelijk vandaan komen: Bologna, Italië.

Lavanda (tien jaar, met paars tuigje) is geboren in Tsjecho-Slowakije en was gefokt om showhond te zijn. Vrouwtje Nancy werkte bij het Amerikaanse leger in Duitsland en wilde op een gegeven moment een kleine gezelschapshond.

Toen zij en Nelson elkaar ontmoetten in Alaska moest Nelson even wennen aan het idee van het hebben van een kleine hond, want hij was eigenlijk niet zo dol op kleine formaten. Inmiddels kan hij zich geen leven meer voorstellen zonder die kleine mormels en hebben ze zelfs drie jaar geleden Tito als puppy erbij genomen.

Ze wonen in Portland, Oregon en zijn samen met Lavanda en Tito bezig aan een roadtrip van twee maanden.

Ilse was waarschijnlijk een beetje door de hitte bevangen en het overweldigende landschap, want ze vraagt zich nu af waarom ze niet gewacht heeft tot Nancy zich bij de rest had gevoegd voor het maken van de foto.

2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


HONDSDOL_LOGO_ZW_.png

Iedere hond heeft

een verhaal!

bottom of page