top of page

Blaffende Laika


Om het verhaal van Berri Sciarone en haar hond Laika op te kunnen schrijven, moet Ilse een extra vaardigheid uit de kast halen: lopend schrijven. Het zit namelijk zo, sinds Berri twee en een half jaar geleden een ernstig ongeluk heeft gehad en na een paar maanden pas weer herenigd kon worden met Laika, is het gedrag van de viervoeter significant veranderd. Ze wil Berri beschermen en begint te blaffen als zij te lang stil staat. Wat ook een extra uitdaging voor Anja gaf.

Ook blaft Laika naar corpulente mannen, mannen met petten, mannen met een donkere huidstint en naar mensen met psychische problemen. Echt waar, we verzinnen dit niet.

Laika is een vier jaar oud vuilnisbakkie, ze is met drie maanden vanuit Tsjechië naar Nederland gehaald door de Maria Polman Stichting en door Berri uitgekozen uit een groep pups. Laika is vernoemd naar de Russische ruimtehond Laika, wat letterlijk “blaffer” betekent. Toeval?

Laika heeft nog een onhebbelijkheid en dat is het eten van poep, helaas ook die van mensen. Ze heeft al een keer kantje boord gelegen van het eten van de poep van een junkie.

Berri loopt dagelijks met Laika in het Vondelpark en wordt daarbij regelmatig vergezeld door oppashond Jack Russell terriër Jari (ja, vernoemd naar die oud-voetballer). Jari is dertien jaar en doof, probeer die dan maar eens bij je te krijgen voor de foto.

1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


HONDSDOL_LOGO_ZW_.png

Iedere hond heeft

een verhaal!

bottom of page