top of page

Be more dog


Ilse en ik zijn vanuit verschillende routes onderweg om Kate en haar Marley te ontmoeten. Opeens ontvang ik een telefoontje van Ilse dat de ketting van haar fiets is gebroken. Met nog zeker twintig minuten lopen heen en minimaal anderhalf uur terug in het vooruitzicht, blaast zij helaas de aftocht.

Op de drempel bij Kate word ik ‘overvallen’ door een energieke begroeting van Marley, een miniBoston Terrier van anderhalf jaar oud, die er meteen met mijn basebalcap vandoor gaat. Ik maak kennis met één van zijn favoriete bezigheden. 'Probeer je pet maar terug te krijgen,' roept Kate. 'Het liefst ziet hij dat je achter hem aan gaat rennen, eindeloos, je maakt geen schijn van kans, tenzij je een blokje kaas tevoorschijn tovert, dan geeft hij zich direct over.'

Kate vertelt verder. Marley voelt feilloos aan als er een nies op komt. Schijnbaar vanuit het niets begint hij hard te blaffen. Na de nies is het even doodstil, tot de volgende niesaanval begint. Verder is Marley een redelijk stille hond, het geluid dat hij tijdens de dag produceert omschrijft Kate als een kruising tussen een dolfijn en een cavia. Marley past door zijn kleine formaat precies in de fietstas achterop, vindt dat zelfs heerlijk. Hij gaat zelfs mee naar de Albert Hein om boodschappen te doen. Niemand heeft in de gaten dat hij in haar tas zit, bij de kassa komt hij pas te voorschijn, tot grote hilariteit van de medewerkers.

De fokker waar Marley vandaan komt krijgt normaliter drie-vier pups per nest. Kate stond op de wachtlijst op nummer zeven, het kon zo nog een a twee jaar duren. 'Mooi, dan heb ik minimaal een jaar om aan het idee te wennen dat ik een hond ga krijgen.' Ach, u raadt het inmiddels al, moeder de hond kreeg maar liefst zeven puppy's!

En zo deed Marley drie maanden later zijn intrede in Kate’s leven. 'Ik was compleet in shock, net verhuisd, nog druk met het huis en mijn vele plannen.'

Kate runt Made by Kate, een B&B en Art Gallery waar ze creatieve workshops geeft.

Marley is tijdens Kate’s werk haar inspiratiebron; hij wordt heel vaak gebruikt in haar kunstwerken. Ook schrijft ze quotes op Instagram van de lessen die ze van Marley leert. Marley is een hond die in het nu leeft, hij heeft een fantastische kijk op het leven, iedere minuut telt! Ze noemt het ook wel Marley Motivation of Marley Magnet.

Wie kent niet de commercial ‘Be more dog’, over een kat die besluit meer uit het leven te halen door meer hond te zijn. Dat slaat precies op Marley, behalve dan dat hij al een hond is. :-)

1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


HONDSDOL_LOGO_ZW_.png

Iedere hond heeft

een verhaal!

bottom of page