top of page

Teckel Trio


Hoe kom je van één grote hond naar drie teckels? Simpel, als je ze opstapelt zijn ze samen ook een grote hond. Tenminste, dat is hoe Regina & Marc uitleggen waarom het voor hen zo makkelijk is om maar liefst drie teckels te hebben.

Het begon anderhalf jaar geleden met ‘teckelsnuiven’, eigenlijk een oriëntatie om te kijken of een teckel iets voor hen zou zijn. Het was meteen liefde op het eerste gezicht, teckel numero uno Frutsel werd uitgekozen.

De fokker had nog een nestje en daar was kleine Floortje ‘over’. Nou, daar hoefden ze niet lang over na te denken. Dus reden ze met z’n viertjes naar huis.

Op kraambezoek bij een nest gaan is als een kind in een snoepwinkel zetten: heeel gevaarlijk. En helemaal als een van de pups dan ook nog bij je op schoot gaat zitten. Probeer dan maar eens niet te vallen voor zo’n snoetje. Na het bezoek reden ze met z’n vijven naar huis, teckel numero drie Brownie was al direct in de familie opgenomen.

Bijnamen en gekke eigenschappen, die hebben de drie amigo’s genoeg. Zoveel zelfs dat Regina op de website van de fokker een eigen column heeft.

Floortje (roze riem) alias het ballenapparaat, is gek op apporteren. Dit gaat de hele dag door, telkens stopt ze iets in je handen, we kunnen gerust vaststellen dat ze verslaafd is. Het werkwoord 'abflorteren' haalt misschien ooit de Dikke van Dale.

Frutsel (gele riem) is in haar vorige leven vast 'schoonheidsfrutsdiste' geweest. Nee, u leest het goed, we hebben geen typefout gemaakt. Ga je even ontspannen, weet dan dat deze dame op schoot springt, haar potjes om je nek slaat en vakkundig en doelgericht aan de slag gaat. Oogkassopping, voorhoofdspeeling, neusholte reiniging, deze dame staat bekend om haar grondige behandeling. Helaas voor haar heeft ze nog geen gebitsreiniging mogen uitvoeren.

De jongste telg van het stel, dank zijn naam aan de voorkeur van zijn vrouwtje voor chocolade en brownies. Ondanks zijn nog jonge leeftijd is hij de rust zelve, wat hem de bijnaam Tamme Teckel heeft opgeleverd. Verschijnt hij al aan de start van een wedstrijd, na het startschot maakt deze lekkere eigenwijze bengel rechtsomkeert en gaat zijn eigen gang.

Het is superleuk om te zien hoe enthousiast Regina & Marc over hun drie honden zijn en hoeveel wederzijdse liefde er is. Wie wil dat nou niet?

2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


HONDSDOL_LOGO_ZW_.png

Iedere hond heeft

een verhaal!

bottom of page