top of page

Stabijhoun


Via DoggyDating eigenaar/bedenker Nicole Kinsbergen hebben we gratis kaartjes gekregen voor het Hond2016 event in de RAI.

We kijken onze ogen uit, zoveel verschillende rassen! En van sommige rassen hadden we zelfs nog nooit gehoord, we leren heel wat bij.

Ons oog valt meteen op een stel met drie Friese stabij honden. We worden direct gecorrigeerd, de officiële naam is stabijhoun. :-) We praten met Eelke en Jolanda, de trotse bezitters van drie generaties; Anke (bijna tien jaar, lichte ogen), Renske (zeven jaar) en Baukje (bijna vier jaar, de grootste van het stel). Hun eerste hond (Floris) was een asielhond die hen verkocht was als een stabij, maar eerder een soort herdershond was. Toen ze Anke erbij namen was het een gezellige boel, naast alle andere dieren. Ze hadden nooit gedacht om een fokkerij te starten, laat staan met shows mee te doen. Vorig jaar waren ze fokker van het jaar en waren alle drie de honden Nederlands kampioen stabijhoun. Niet zo verwonderlijk, het zijn prachthonden.

P.s. Op de foto staat alleen Jolanda, Eelke hielp mee om de aandacht van de honden vast te houden.

* In memoriam: Anke is helaas op 4 mei 2020 overleden.

11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


HONDSDOL_LOGO_ZW_.png

Iedere hond heeft

een verhaal!

bottom of page