top of page

Hulphond Amigo

Bijgewerkt op: 17 aug. 2020


Amigo loopt schijnbaar onverstoorbaar naast de rolstoel van baasje Wilma op het Animal Event op de Beekse Bergen. En dat is best knap, want er is afleiding genoeg.

Hij is een mooie Koningspoedel van zeven en een half jaar, die nu alweer bijna vijf jaar als hulphond bij Wilma en haar man woont.

Kunt u zich voorstellen dat Amigo een voormalig showhond is en dat Wilma niet gewend was om met honden om te gaan? Wij in ieder geval niet. Zeker niet als we zien hoe toegewijd die twee aan elkaar zijn.

Ze zijn aan elkaar gekoppeld via Hulphondenschool de Click, die als bijzonderheid heeft dat baasjes en honden tegelijkertijd worden getraind. Het gaat namelijk om de klik, de rest kan aangeleerd worden. Amigo helpt Wilma bij alle dagelijkse klussen, hierdoor is ze redelijk zelfredzaam en heeft ze geen extra hulp aan huis nodig. Op Youtube hebben ze een filmpje gezet, dan krijg je een idee wat Amigo allemaal kan en doet.

Amigo ging zelfs mee naar de basisschool waar Wilma als juf werkte. De kinderen snapten ondanks hun jonge leeftijd dat Amigo niet aangeraakt mocht worden. Amigo wordt namelijk alleen door Wilma beloond, in de vorm van haar stem, een aai of een snoepje.

Koningspoedels zijn enorm intelligent en hebben veel uitdaging nodig. De rol van hulphond lijkt Amigo op het lijf te zijn geschreven. En wees gerust, hij is weliswaar 24/7 per dag beschikbaar, maar zeker niet alleen maar aan het werk. :-)

3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


HONDSDOL_LOGO_ZW_.png

Iedere hond heeft

een verhaal!

bottom of page