top of page

Doortje, de VV Katwijk supporter

Bijgewerkt op: 17 aug. 2020


We genieten van het zonnetje op het terras van Tijn Akersloot. Tegenover ons zitten Caroline, Anne en Landseer Doortje. Ze zijn net terug van de Big Walk van Hulphond Nederland.

Doortje is hun tweede Landseer E.C.T. (wat staat voor Europees Continentaal Type). Jaja, zo worden wij van Hondsdol nog eens volleerde hondenras-kenners!

Hun eerste hond Borre heeft helaas maar vier jaar oud mogen worden. Na het overlijden van Borre nam het gezin een jaar rust voordat er weer een Landseer zou komen. Nou ja rust, met veel konijnen en cavia's om hen heen, die steun gaven bij de verwerking van dit grote verlies.

Doortje is vier jaar, superlief en haar bijnaam is Leo wat staat voor Lomp En Onhandig.

Ze speelt het liefst met hele kleine hondjes. Met haar formaat gaat ze er wel even bij liggen, wat toch best wel handig is?

Ze is een opvallende verschijning, zo waren ze bij de bloemencorso in Lisse en vielen ten prooi aan hordes toeristen die met haar op de foto wilden.

Iedere zaterdag gaan ze met het gezin naar voetbalvereniging VV Katwijk. Doortje heeft feilloos door wanneer het zaterdag is en staat bij wijze van spreken al klaar bij de voordeur: 'Gaan we nou?'

Doortje is verzot op voetbal. Zodra ze de supporterssjaal van VV Katwijk om krijgt, staat ze te springen om op pad te gaan. Langs de zijlijn volgt ze enthousiast het spel, dit is haar manier om haar energie kwijt te kunnen. Ze kiest dan ook liever voor een bezoek aan de plaatselijke voetbalclub dan voor een wandeling in het bos. Maar of de lijnrechters nou zo blij zijn met die enthousiaste viervoetige supporter?

3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


HONDSDOL_LOGO_ZW_.png

Iedere hond heeft

een verhaal!

bottom of page