top of page

De drie Musketiers

Bijgewerkt op: 17 aug. 2020


Maria en vriendin/oppasmoeder Ankie staan klaar om met drie honden The Big Walk te starten van Hulphond Nederland. Ze doen voor het eerst mee en vinden het een heel sympathiek doel. Het is een opvallend gezelschap: twee prachtige Weimaraners Diva & Zoë en Skippy, een kruising Spaanse Podenco en Franse Breton.

Maria woonde voorheen in de Spaanse bergen vlakbij Nerja en had hier alle ruimte. Diva heeft ze al sinds pup en zij is nu negen jaar oud. In Spanje zocht ze naar een tweede Weimaraner en daar was Zoë (nu zeven en een half jaar oud). Een derde Weimaraner was moeilijk te vinden, maar Skippy (even oud als Zoë) is een welkome aanvulling op de Weimaraner 'zusjes'. Als je Skippy ontmoet dan begrijp je meteen waarom: ze is een heel lief, gezellig hondje en het grappige is, ze denkt als een poes! Ze kruipt echt overal in, bij voorkeur in je kleding. En wij vragen ons nu af: zou ze ook spinnen als ze geniet?

Diva is de globetrotter van het stel. Ze heeft ontzettend veel gereisd en haar paspoort zit vol met stempels. Ze is zelfs een keer een grens over gesmokkeld!

Stel je eens voor: je reist 4.500 km met de auto om je broer in Cyprus te bezoeken, om vervolgens bij de grens van Turks naar Grieks Cyprus tegengehouden te worden omdat de Grieken de Turkse haven Gyrne als 'illegale haven' beschouwen? De plaatselijke bevolking adviseerde haar om Diva mee te smokkelen. Maar hoe leg je een hond uit dat die een tijdje stil en onbeweeglijk moet zijn? Een slaappilletje bood uitkomst en zo heeft Diva het hele toneelstuk van Maria met een 'gewond been' dat verbonden op het dashboard werd gelegd met een deken eroverheen, waar de schone slaapster onder lag, gemist. Ze moesten wel via een andere grensovergang, dat begrijpt u wel.

En last but not least Zoë. Een bijzondere dame: buiten is ze volleerd in het ontwijken van al die vreemde mensen die haar maar willen aaien, maar binnenshuis kruipt ze het liefst op je schoot. Verder sneuvelt er wel eens een mol als Maria er niet op tijd bij is.

Het startschot klinkt en daar gaan ze: lekker wandelen en dollen op het strand!

1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


HONDSDOL_LOGO_ZW_.png

Iedere hond heeft

een verhaal!

bottom of page