top of page

Bibi, van klimgeit tot watermonster


Een weekje oppassen op de drie jaar jonge border collie Bibi is een feest. Zelden heb ik zo’n enthousiast, speels en vooral ook heel knuffelbare hond gezien. Wat een energie! Bibi woont samen met haar baasjes Daphne en Alex aan de rand van het middeleeuwse dorpje Châtillon-en-Diois in de Drome, ten zuid-oosten van Valence, in Frankrijk. Hun huis ligt op het terrein van een oude wijngaard. Dat was voor onze hond Neo en voor ons ook een feest.

Volgens Daphne en Alex heeft Bibi een hoog HTW gehalte; Hond Toegevoegde Waarde. Naast Bibi rent er ook nog een heel aanhankelijk anderhalf jaar oud katje rond, Pixie genaamd.

Bibi en Pixie kunnen het prima met elkaar vinden. Ze liggen regelmatig samen op Daphne’s schoot voor de open haard. Maar af en toe speelt zich een waar kat en muis, eh, kat en hond spel af.

Bibi is een heuse klimgeit, de omgeving waarin ze wonen leent zich prima voor menig klim- en klauterpartij. In een woest kolkende rivier je een eigen spetterfestijn organiseren behoort ook zeker tot haar favoriete bezigheden.

Daphne runt een B&B en ze verhuren een Cabanon. Er komen dus veel mensen over de vloer. Bibi krijgt het altijd voor elkaar om de gasten, en zelfs mensen die niet van honden houden, om haar spreekwoordelijke pootje te winden.

2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


HONDSDOL_LOGO_ZW_.png

Iedere hond heeft

een verhaal!

bottom of page